X

A „saját hang probléma” a nem természetes hangzás

 

Hallókészülék-specialistaként arra törekszünk, hogy a hallókészülék-viselőknek olyan természetes hangminőséget biztosítsunk, amelyet a természet ihletett. A hallhatóság és a természetesen hangzó saját hang alapvetően fontos az első illesztés elfogadásához. Sok hallókészülék-viselő nem kedveli saját beszédének hangzását.

Minden hallókészülék-viselő tapasztalja, hogy megváltozott a saját hangjának hangzása. Különösen az első alkalommal hallókészüléket viselők és az enyhe vagy közepes hallásveszteséggel élők küzdenek ezzel az általuk észlelt okklúziós hatással. Bármilyen hasonló negatív észlelés erősen befolyásolja az elfogadást, és gyakran vezet a hallókészülék visszautasításához.

A „saját hang probléma” megoldására irányuló kísérlet során a hallókészülék-specialisták csökkenthetik az erősítést és megnyithatják a szellőzést, ezzel csökkentve a hallhatóságot és a beszédértést zajban. Bármit tesznek is, az eredmény a hangminőség és az általános hallhatóság közötti kompromisszum.

Mostanáig ezt a széles körben ismert problémát megoldhatatlannak tartották.

A „saját hang probléma” megoldására irányuló kísérlet során a hallókészülék-specialisták csökkenthetik az erősítést és megnyithatják a szellőzést, ezzel csökkentve a hallhatóságot és a beszédértést zajban. Bármit tesznek is, az eredmény a hangminőség és az általános hallhatóság közötti kompromisszum.

Signia Nx OVP™-vel
a legtermészetesebb saját hangért és a legmagasabb szintű elfogadásért

A Signia Nx, a világ legfejlettebb hallókészülék-platformja kínálja az első valódi megoldást a „saját hang problémára”. Felülmúlhatatlan elsőillesztés-elfogadást biztosít – kompromisszumoktól mentes hallhatósággal ötvözve a természetes hangzású saját hangot.

A világelső „Own Voice Processing” (sajáthang-feldolgozás; OVP™) 80 %-kal növeli a saját hang spontán elfogadását az elégedetlen hallókészülék-viselők körében.*

A Signia Nx által biztosított forradalmian természetes hangzású saját hang az iparágban vezető Ultra HDe2e binaurális kapcsolaton alapul. Ennek folyamatos, teljes sávszélességű audioadat-cserélő funkciója lehetővé teszi a viselő saját hangjának dinamikus szkennelését és feldolgozását – teljesen függetlenül az összes többi hangtól, beleértve az összes többi beszédhangot is.

Ez lehetővé teszi, hogy a hallókészülék-specialisták a teljes akusztikus környezet optimális hallhatóságára finomhangolják a hallókészülékeket, anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötniük a hallhatóság és a viselő saját hangja hangminőségének javítása között.

Ily módon az OVP™-vel ellátott Signia Nx előnyeit minden hallókészülék-viselő élvezheti. Ez lemásolja a természetes hallásélményt, hogy a legmagasabb hangminőséget nyújtsa, és felszabadítja a hallókészülék teljes potenciálját a legjobb hallásteljesítmény érdekében – minden helyzetben, még a nagyon zajos környezetekben is.

A világon első természetes saját hang,
amely a vezető binaurális kapcsolaton alapul

A Signia Nx forradalmian természetes élménye csak a hallókészülék-viselő hangjának minden más beszéd- és egyéb hangtól független feldolgozásával lehetséges.

Az OVP™ kulcstényezője a továbbfejlesztett, folyamatos, teljes sávszélességű binaurális kapcsolat, az Ultra HD e2e. Ez elősegíti a hangtérformázó technológia működését is: precíz szkenneléssel feltérképezi a viselő beszédhangjának egyéni útját, ahogyan az a hallókészülékbe jut. A pontosságnak ez a szintje csak az új, teljesen integrált szilikonmikrofon-hálózattal lehetséges.

Az Ultra HD e2e lehetővé teszi az azonnali és folyamatos, dinamikus sajáthang-észlelést, valamint a saját hang és a környezeti hangok szabadalmaztatott kettős feldolgozását.

A Signia Nx ezáltal biztosítja a legtermészetesebb saját hangot és a zajban történő legjobb beszédértést.

A Signia Nx forradalmian természetes élménye csak a hallókészülék-viselő hangjának minden más beszéd- és egyéb hangtól független feldolgozásával lehetséges.

Folyamatos binaurális kapcsolat

Az Ultra HD e2e funkció a binaurális hangtérformázás technológiáját is használja, hogy pontosan kövesse a készülékviselő saját hangját.

Sajáthang-felismerés a világon elsőként

A rendkívül precíz új mikrofonhálózat megbízhatóan azonosítja a készülékviselő saját hangját annak egyedi jellemzői alapján, ahogy a hang a készülékhez eljut. A folyamatos binaurális kapcsolat biztosítja a dinamikus felismerést minden helyzetben.

Forradalmian új kettős feldolgozás

A Signia Nx az első olyan platform, amely a saját hangot azonnal, a többi beszédhangtól és környezeti hangtól teljesen függetlenül dolgozza fel. Ily módon a természetes hangzású saját hangot kompromisszumok nélküli hallhatósággal ötvözi a természetes, általános hallásélmény érdekében.

Az iparág legfejlettebb környezeti hangfeldolgozása,
kiváló beszédértés zajban

A készülékviselő természetes sajáthang-élményén túl az Ultra HD e2e binaurális hangtérformázó technológiát is kínál, hogy tiszta beszédértést és minden helyzetben, még a leghangosabb helyeken is természetes hatást biztosítson..

Az új algoritmusok lehetővé teszik a kategóriában a legpontosabb térbeli tájékozódást. A hallókészülék-viselők mostantól egy kompromisszumok nélküli nyitott térélményt élvezhetnek, az iparágban vezető irányhatás összes előnyével.

A kristálytiszta hangzás érdekében a kiterjesztett dinamikatartomány, a hihetetlen 113dB maximális bemenettel kitűnő jelminőséget ad, még zajos környezetben is. Az új, erős visszacsatolás-kioltó a legmagasabb stabil erősítést nyújtja, hogy megóvja a jelminőséget.

A teljes rendszert a Signia egyedülálló osztályozója vezérli, amely az OVP™-t és a környezeti hangfeldolgozást egymással tökéletes harmóniában működteti, hogy visszaadja a természetes hallás élményét.

Páratlan térbeli érzékelés

Az új HD térbeli algoritmusok a természetet utánozzák abban, ahogyan a hangokat lokalizálják, ami áttörést jelent a hangminőség terén. Ez valamennyi hangkörnyezetben igaz, még a nagyon zajos környezetekben, ahol a felhasználók „még akár a normál hallásnál is jobb” hallást élvezhetnek.**

Tiszta hangzás, torzítás nélkül

A kiterjesztett dinamikatartományunk most már valamennyi programon egységesen elérhető. Zajos helyzetekben a készülék az analóg hanghullámok teljes skáláját egyszerűen digitális jelekké konvertálja a természetes élményért.

Fejlett visszacsatolás-kioltás

A legmagasabb szintű feedback-stabilitás kitűnő rugalmasságot nyújt a hallókészülék illesztése során. A visszacsatolás-kioltó zörejek nélküli optimális jelminőséget tart fent a kényelmes, természetes élményért.

Egyedi klasszifikáció

A készülékviselőnek változtatásra van szüksége, attól függően, hogy milyen környezetben tartózkodik, hogy egy helyben van-e vagy mozgásban, vagy hogy éppen beszél-e vagy hallgat. A Signia Nx az egyetlen rendszer, amely akusztikus, mozgás- és hangérzékelést használ, hogy automatikusan vezényelje a hallókészülék valamennyi funkcióját a készülékviselő természetes viselkedésének megfelelően.

Kiváló hallás Bluetooth-szal –
egyedülálló kombináció az iparágban

Napjaink hallókészülék-viselői elvárják a legmagasabb hallásteljesítményt és a problémamentes kapcsolódási lehetőséget, hogy ez segítse őket egy modern világban.

Csak a Signia hallókészülékek ötvözik a fejlett kapcsolódási technológiákat, hogy közvetlen audiojel-átvitellel természetes hangzású saját hangot és kompromisszumoktól mentes hallhatóságot nyújtsanak. Egyedülálló energiahatékonyságának köszönhetően a Signia az iparág egyetlen vezeték nélküli rendszerét kínálja Bluetooth-szal és Ultra HD e2e-vel kombinálva.

Az Ultra HD e2e több egyedülálló audiológiai funkciót tesz lehetővé. Ez egy folyamatos, teljes sávszélességű binaurális kapcsolat, amely a legtermészetesebb hallásélményt kínálja, és kiemeli a Signia Nx-et más gyártók alapszintű e2e vezeték nélküli rendszerei közül. Csak az Ultra HD e2e teszi lehetővé, hogy szabadalmaztatott OVP™-t és „a normál hallásnál is jobb hallást” biztosítsunk.**

2.4 GHz-es Bluetooth technológiánk kiváló minőségű audiojel-átvitelt nyújt az okostelefonokból és a TV-ből. Fejlett lézeres megmunkálású antennánk lehetővé teszi, hogy a legkisebb méretű hallókészüléket is ellássuk a vezeték nélküli technológiáknak ezzel a speciális kombinációjával.

Ultra HD e2e binaurális kapcsolat

A hallókészülékek közötti folyamatos audiojel-feldolgozás és adatcsere az OVP™ segítségével páratlan teljesítményt nyújt, és „akár a normál hallásnál is jobb hallást” biztosít.**

2.4 GHz Bluetooth a legjobb audiojel-átvitel érdekében

Telefonhívások és zene közvetlen átvitele iPhone készülékekről, illetve audiojel-átvitel valamennyi Bluetooth-os okostelefonról és TV-ről a StreamLine Mic és a StreamLine TV segítségével.

Az egyedüálló Signia TeleLink

Az akusztikus kapcsolódási rendszer segítségével a felhasználók akkor is használhatják a myControl alkalmazást, amikor más vezeték nélküli rendszerek nem használhatók, pl.repülés üzemmódban. Ez távirányítást is lehetővé tesz a diszkrét miniPocket tartozékkal.

Fejlett távirányító alkalmazás

A myControl App az egyetlen alkalmazás, amely valódi 360°-os mikrofonos szabályozást kínál. A távirányítóhoz szükséges adatkapcsolat közvetlenül az iOS és Androidos okostelefonokról működik.

Signia TeleCare,
forradalmian új, távoli hallásgondozás

A hallókészülék-specialisták arra törekszenek, hogy megtalálják a legjobb illesztést és finomhangolást a pácienseik számára. A praxis ellenőrzött környezetében megtalálni az optimális beállításokat egy dolog – de hogyan biztosítható, hogy a páciensek a mindennapi életükben a legtermészetesebb hallásélményt élvezhessék?

A Signia TeleCare helyes mederben tartja a hallókészülék-próbákat, és a hallássérült páciensekkel való beszélgetésekkel hozzájárul a vásárlók megelégedettségéhez.

Az új TeleCare 3.0 bemutatja a valós idejű távoli finomhangolást, így a szakemberek azokban a valós helyzetekben finomhangolhatják a páciensek hallókészülékeit, amelyekre szánták azokat. Ily módon az azonnali visszajelzés előnyét élvezhetik, hogy a helyszínen javíthassák az illesztést, nagyjából úgy, mint egy virtuális orvosi vizitnél.

Az egyedülálló útmutatóval és a CareChat-en keresztüli kommunikációval kombinálva a TeleCare 3.0 időt takarít meg a hallókészülék-specialisták és pácienseik számára, valamint növeli az ellátás minőségét.

Távoli illesztés természetes helyzetekben

A TeleCare 3.0 lehetővé teszi a legerőteljesebb illesztőszoftver, a Connexx használatát a távolból, egy PC vagy laptop segítségével. Miközben valós idejű, távoli finomhangolást és videohívást tesz lehetővé, a Connexx szinkronizálva van a TeleCare portállal, hogy a szakember a pácienseket a saját környezetükben támogathassa.

Bemutatjuk a virtuális otthoni vizitet

A hallásközpontban vagy audiológián végzett első személyes illesztés után az utóillesztési időpontokat online meg lehet tartani videóhívás segítségével. Ez lehetővé teszi a szakember számára, hogy valós időben beállítsa a hallókészüléket a lehető legtermészetesebb egyedi hangélményért, és megfelelően kísérni tudja a pácienst a próbaidőszakban.

A legokosabb páciensgondozó app

A virtuális otthoni vizit valamennyi iOS vagy Androidos eszközzel rendelkező páciens számára elérhető a myHearing alkalmazással. Azon túl, hogy a díjnyertes alkalmazás*** átsegíti a pácienseket a próbaidőszakon, most már olyan funkciót is ellát, mintha a hallókészülék-specialista a zsebükben lenne minden lépésüknél.

* A University of Northern Colorado 2017-es „Első illesztés tanulmánya”, mely a sajáthang-feldolgozás hatását vizsgálja a spontán elfogadásra a hallókészülékek első illesztését követően. További részletek: www.signia-pro.com/first-fit-study

** Két független klinikai vizsgálat kimutatta, hogy a binax egyes nehéz hallási helyzetekben akár a normál hallási képességnél is jobb hallást biztosít (University of Northern Colorado, 2014; Oldenburg Hörzentrum, 2013): koktélparti jellegű helyzetekben a normál hallású emberekhez viszonyítva a beszédértési küszöb (SRT) akár 2.9 dB-lel javult az enyhe-közepes hallásveszteségű készülékviselőknél, szűk irányhatással rendelkező Carat binax vagy Pure binax készülék esetében.

***CES Innovációs díj 2017 Jelölt