X
header one

Csökkentett hallási erőfeszítés. Klinikailag igazolva*

Egy új fejezet a Soundability történetében

Hisszük, hogy a hallásnak olyan természetesnek és könnyednek kell lennie, amennyire csak lehetséges. Még a hallásveszteséggel élők számára is. A micon™ és binax™ platformokkal jelentős áttörést értünk el a kiváló minőségű binaurális hallás területén, különösen a nehéz helyzetekben. Most a primax™-szal Soundability™ filozófiánkat új szintre emeltük. A hangminőség és a készülékviselő személyes preferenciáira szabott hallhatóság optimális egyensúlyát ötvöző primax klinikailag igazoltan erőfeszítéstől mentessé teszi a hallást – újraértelmezve így a hallás könnyedségét.

primax_Logo_1800x444px

Kiemelkedő technológia a hallási erőfeszítés csökkentéséért

Képzeljük el, ahogyan a hangosbemondót próbáljuk megérteni egy forgalmas vasútállomáson, vagy egy gyenge minőségű telefonhívásra koncentrálunk, vagy egy barátunkkal próbálunk beszélgetni egy zsúfolt bárban. Halljuk és értjük, de koncentrálnunk kell. Ezekben a helyzetekben a hallás erőfeszítést kíván.

Különösen azokban a helyzetekben, ahol igen zavaró zaj vesz körül minket, vagy amikor a beszéd hangminősége rossz, a beszélgetés koncentrációt és erőfeszítést kíván. Az a megterhelés, hogy meghalljuk a hangokat, még a normál hallásúak számára is fárasztó. A hallássérültek számára a beszéd megértése extra koncentrációt és energiát követel, ami kimerítő lehet, különösen a nap vége felé.

A fejlett SPEECHnek köszönhetően a primax megváltoztatja mindezt. A domináns beszélő hangját elkülönítve, a nem kívánatos háttérzajokat és a lényegtelen beszédhangokat mérsékelve a SPEECH kiemeli a beszédet és kiemelkedő hangminőséget kínál. Így a hallás erőfeszítéstől mentessé válik, ami újraértelmezi a könnyed hallás fogalmát minden helyzetben, az egész nap során.

primax-binax-micon_scale_950x783px
primax-platform_dots-graphic_500x620px

Térjünk a lényegre, magyarázzuk meg

A hallási erőfeszítés több, mint egyszerűen megérteni a beszédet, azt jelenti, mennyire könnyű azt megérteni. Vegyük ezt a vizuális analógiát:

A felső képen még olvashatók a betűk, de nagyon nehezen. Az alsó képen viszont azzal, hogy a betűket kiemeltük a háttérpöttyök közül, könnyebben olvashatóvá tettük azokat.

Ehhez hasonlóan emeli ki a primax a beszédet a háttérzajból, hogy a hallást erőfeszítéstől mentessé tegye.

primax SPEECH:

Teljesítmény, ami az erőfeszítéstől mentes hallásra fókuszál

A hallási erőfeszítés mérsékelhető, ha a beszédet könyebben érthetővé tesszük. A primax magában foglalja a meglévő binax és micon technológiát, miközben további innovációk előnyeit is kihasználja, hogy a különböző beszédhelyzetekben mérsékelje a hallási erőfeszítést.

Ezt azáltal éri el, hogy párhuzamosan és szelektíven aktivál és vezérel három kulcsfontosságú technológiát: a zajcsökkentést, irányhatást és a primax platformmal most az erősítést is, hogy ráfókuszáljon és az összes többi környezeti zaj fölé emelje a domináns beszélő hangját.

Ezt a funkciót SPEECHnek nevezzük.

A SPEECH összehangolja a funkciókat (beleértve a binaurális funkciókat is) a környezeti változásoknak megfelelően, hogy kiemelje a domináns beszélő hangját és mérsékelje a hallás érdekében tett erőfeszítést minden beszédhelyzetben a nap folyamán.

Három kulcstechnológia az erőfeszítéstől mentes hallásért:

  1. Zajcsökkentés: mérsékli a háttérzajt.
  2. Irányhatás: a beszélő célszemény irányába fókuszál.
  3. Erősítés: a célszemély hangját a környezeti zajok fölé emeli.

Klinikailag igazolt, erőfeszítéstől mentes hallás

Korábban a hallási erőfeszítést elsősorban kérdőívek használatával, mérőskálákkal és a hallásteszt után rögzített egyéni mérésekkel vizsgálták. Mivel ezek a módszerek szubjektívek, a mérések gyakran pontatlanok voltak. Azért, hogy a hallási erőfeszítést objektíven is mérni lehessen, kifejlesztettek egy új eljárást, amely az agyi aktivitás mérésén alapul.

 

primax-platform_test-methodology_928x407

Biztos objektivitás: az új vizsgálati módszertan

Az új vizsgálati módszer az agyban zajló elektroenkefalográfiás (EEG) tevékenységet méri. Ez lehetővé teszi, hogy a vizsgálatokat hosszabb időtartam alatt folytassák le, miközben a vizsgált személy pl. a beszédértéstesztekhez hasonló feladatokat végez. Ennek az újszerű megközelítésnek az alkalmazásával klinikailag bizonyítani tudtuk*, hogy a primax szolgáltatások csökkentik a hallási erőfeszítés mértékét a nap folyamán.

Uralni minden beszédszituációt

A laboratóriumban és a klinikai körülmények között tanultak segítik kutatásainkat a folyamatos technológiai fejlesztés érdekében. A primax SPEECH kiemeli a beszédet, amikor az elhangzik. Ez azt jelenti, hogy páciensei az egész nap során könnyed hallást élvezhetnek – legyenek bár viszonylag csendes helyzetekben (pl. az asztalnál), vagy nagyon nehéz környezetekben (pl. a vasútállomáson).

primax-platform_SPEECH-graphik_886x721px
A primax SPEECH kiemeli a domináns beszélőt

Hallási helyzet: reggeli

primax-situation-1_family-breakfast_1800x650px

Tojásrántotta hangzavarral

A nap kezdetén hallókészülék-viselőnk családja körében élvezi a reggelit. A gyerekek izgatottan beszélgetnek a rájuk váró napról, fecsegésük összevegyül a rádió hangjával, miközben az egyik családtag a legfrissebb hírekről tájékozódik az újságból. Ezek a zavaró zajok megnehezítik az összpontosítást az elhangzottakra.

primax-platform_SPEECH_breakfast_1_591x395px

primax SPEECHrel:
nincs zörgés, recsegés vagy pattogás!

A SPEECH kiemelkedő teljesítményt nyújt, hogy bizonyosak lehessünk abban, készülékviselőnk semmit sem mulaszt el. Elkülöníti a beszédet, miközben ezzel egyidejűleg összehangolja a beszéd- és zajvezérlést, valamint a SoundSmoothing™ funkciót, hogy mérsékelje az evőeszközök csörömpölését és az újságpapír zörgését – a kényelmes, erőfeszítéstől mentes beszédértés érdekében.

primax-platform_SPEECH_breakfast_2_591x395px

Hallási helyzet: vasútállomás

primax-situation-3B_couple-talking_1800x650px

Ahol a nem kívánt zajok is piros jelzést kapnak

Útban a munkahelye felé, készülékviselőnk összefut egy kollégával a megállóban és beszélgetni kezdenek. A beszélgetést meg-megszakítják a hangosbemondó közleményei, miközben a vonatok érkeznek és indulnak. Ebben a helyzetben nagyon megerőltető megérteni a beszédet – különösen a hallókészülék-viselők számára.

primax-platform_SPEECH_railway_1_591x395px

primax SPEECHrel:
sínen van a beszélgetés

A SPEECH kiemeli a legfontosabb beszélőt, miközben a beszéd- és zajvezérlésrendszer, valamint a szűk irányhatás lehetővé teszi a készülékviselő számára, hogy a vele szemben álló beszélőre összpontosítson. A SPEECH az irányhatás-tölcséren belül a beszélő mögött álló emberek hangját is elnyomja a tiszta és nyugodt beszélgetés érdekében.

primax-platform_SPEECH_railway_2_591x395px

Hallási helyzet: iroda

primax-situation-4_office_1800x650px

Már a hallás is nehéz feladat

Hallókészülék-viselőnk beér az irodába, ahol serényen folyik a munka. A telefoncsörgések hangjával és a kollégák kiabálásával nagy a hangzavar az egyterű helyiségben. A hallókészülék-viselők számára ez egy zavaró helyzet a négyszemközti beszélgetések során.

primax-platform_SPEECH_office_1_591x395px

primax SPEECHrel:
tiszta vételt teremtünk

Amint a készülékviselőnkhöz legközelebbi személy beszélni kezd, a SPEECH automatikusan a többieké fölé emeli a beszélő hangját. Aktiválja továbbá a beszéd- és zajvezérlést, valamint a SoundSmoothing funkciót, hogy elnyomja az olyan háttérzajokat, mint a telefoncsörgés vagy a billentyűzet kopogása, így lehetővé teszi az erőfeszítéstől mentes beszédértést.

primax-platform_SPEECH_office_2_591x395px

Hallási helyzet: utcai kávézó

primax-situation-1_street-cafe_1800x650px

A választ fújja már a szél

Késő délután hallókészülék-viselőnk egy forgalmas utca sarkán egy kávézóban ül, barátok társaságában élvezi kapucsínóját. A levegő hűvös, de a szomszéd asztalnál a vita egyre forróbb hangulatban zajlik. A szélzaj és a háttérzajok nagyon megerőltetővé teszik a beszédértést a hallókészülék-viselők számára.

primax-platform_SPEECH_street-cafe_1_591x395pxy

primax SPEECHrel:
élvezze a szellőt!

A SPEECH funkció automatikusan mérsékli a környezeti hangokat és a távolabbi beszédet, miközben kiemeli az asztalnál folyó beszélgetést. Az iránymikrofonok pedig még jobban kizárják a heves vitát. A SPEECH összekapcsolja továbbá a beszéd- és zajvezérlést, valamint a binaurális eWindScreen™ funkciót, hogy megbirkózzon a forgalom és a szél zajával. Mindezek együtt lehetővé teszik, hogy a készülékviselő hátradőljön és élvezze a társaságot.

primax-platform_SPEECH_street-cafe_2_591x395px

primax: különleges hallási követelményekhez

Míg a SPEECH egyedülálló módon erőfeszítéstől mentessé teszi a beszédértést a mindennapi életben, léteznek hallási szituációk, amikor még ennél is többre van szükség. Legyen bár szó a zene legteljesebb élvezetéről, visszhangos környezetben való beszédértésről vagy könnyed telefonálásról, a primax dedikált programok széles választékát nyújtja, hogy a hallást gyerekjátékká és élvezetessé tegye.

HD zene: három beállítás a teljes zenei élményért

A hallókészülékek beszédértést támogató jellemzői nagyon különböznek azoktól a tulajdonságoktól, amelyek a zene megértéséhez szükségesek. High Definition Music zenei programjával a primax három beállítást kínál a készülékviselőknek a teljesebb és gazdagabb hangélményért. Bárhol is legyenek, páciensei teljesen elmerülhetnek a zenében.

Insio-binax_picnic-dancer_950x600px

Élvezni minden hangot

A HD Music „Live music” (élő zene) beállítása ideális az élő zenei előadások hallgatásához. A program kiterjesztett dinamikatartományát kifejezetten a koncerteken hallható hangerőtartomány kezelésére tervezték – nem számít, hogy ez egy rockkoncert, klasszikus előadói est vagy valami a kettő között.

primax-situation-9_man-listening-music_950x600px

Zenehallgatás egy fárasztó nap végén

Természetesen a primax HD Music program azok számára is kínál prémium megoldást, akik otthon szeretnék a maga teljességében élvezni kedvenc zenéjük hangjait. Az igazi zenerajongók számára készített „Recorded Music” (zenei felvétel) program frekvenciamenetét és erősítését speciálisan úgy alakították, hogy kiemelkedő minőségben közvetítse a zenei felvételeket, így a hallgatók minden egyes hangot élvezhetnek.

primax-situation-07_live-music-beach_950x600px

Élő zene előadóként

A primax azon páciensei igényeit is kielégíti, akik saját maguk zenélnek vagy együttesben játszanak. A „Musician” (zenész) programot kimondottan az énekesek és zenészek számára tervezték, akik így helyesen ítélhetik meg előadásuk minden árnyalatát, valamint a körülöttük elhangzottakat is, a teljes dinamikatartományban.

A HD Music programmal a primax lehetővé teszi, hogy a készülékviselők teljesen a zenének szenteljék magukat.

EchoShield: viszlát visszhang!

EchoShield funkció nélkül:

Az olyan helyszíneken, mint pl. az erősen visszhangos folyosók, előcsarnokok vagy nagyobb termek, a hagyományos hallókészülékek nem csak a közvetlen beszédet, hanem a visszhangot is felerősítik, ami visszaverődik a falakról és különböző időközönként a készülékviselő füleibe érkezik. Ez az „összevisszaság” a hangok bosszantó és kényelmetlen keverékét hozza létre, ami megnehezíti és fárasztóvá teszi a beszédértést.

primax-plattform_EchoShield-without_591x395px

EchoShield funkcióval:

A primax EchoShield program lehalkítja a visszaverődő hangokat. A visszhang csökkentésével kiemeli a közvetlen beszédet, csökkentve ezzel a hallási erőfeszítést.

primax-plattform_EchoShield-with_591x395px

Telefonálás: öröm a vonalban

easyTekkel:

Kéz használata nélküli megoldás Bluetooth-os telefonokhoz: az easyTek™ valamennyi Bluetooth-os telefont összekapcsolja a primax hallókészülékekkel. A hallókészülékeket vezeték nélküli fülhallgatóvá változtató easyTek a telefonhívásokat mindkét készülékbe továbbítja – az erőfeszítéstől mentes hallás érdekében.

primax-plattform_easyTek_591x395px

TwinPhone funkcióval:

Általános megoldás minden fajta telefonhoz: a primax TwinPhone funkciója optimális megoldást kínál minden Bluetooth nélküli telefonhoz, vagy akkor, ha az easyTek nem áll rendelkezésre. A telefonhívás hangja automatikusan továbbításra kerül egyik hallókészülékről a másikra, amint a telefont az egyik fülhöz emelik, lehetővé téve az erőfeszítés nélküli telefonálást bármilyen egyéb kiegészítő nélkül.

primax-platform_TwinPhone_591x395px

Vezeték nélküli CROS/BiCROS: mert ez nem egyoldalú kérdés

CROS megoldás:

A vezeték nélküli CROS megoldást azok számára tervezték, akik egyik fülükön normál hallással rendelkeznek, míg a másik fülükön készülékkel nem ellátható hallásveszteséggel. Az ábrán látható, hogy a CROS Pure™ mikrofonjai felveszik a hangokat a készülékkel nem ellátható oldalról, pl. az irányhatás érdekében feldolgozzák azokat, majd vezeték nélkül továbbítják a normál hallással rendelkező oldalra.

primax-platform_CROS_591x395px
A hallókészülék fogadja a hangokat a hallókészülékkel nem ellátható oldalról, majd továbbítja a másik fülbe, így a jeleket hallhatóvá teszi. A CROS Pure vezeték nélkül továbbítja a hangokat.

BiCROS megoldás:

A vezeték nélküli BICROS megoldást azok számára tervezték, akik egyik fülükön készülékkel nem ellátható hallásveszteséggel rendelkeznek, míg a másik fülükön ellátható hallásveszteséggel. Az alábbi ábrán látható, hogy a CROS Pure felveszi a hangokat a készülékkel nem ellátható oldalról, feldolgozza és továbbítja azokat a másik oldalra. A primax hallókészülék mindkét eszközből származó kevert és felerősített hangot közvetíti.

primax-platform_BiCROS_591x395px
A hallókészülék fogadja a hangokat a hallókészülékkel nem ellátható oldalról, összekeveri azokat a saját inputjával, majd felerősíti a kevert jelet. A CROS Pure vezeték nélkül továbbítja a hangokat.