X
Az eredmények azt mutatják, hogy 86% elégedett vagy nagyon elégedett az OVP™-vel ellátott Signia Nx-szel, összehasonlítva a kategóriában legjobb versenytársakkal (58% / 37%).
2018-05-03

A Signia Nx jobban teljesít a versenyben

Egy a saját hang minőségéről írt, nemrég elkészült tanulmány szerint a Signia Nx 50%-kal javította a megelégedést a vezető versenytárssal összehasonlítva. Az eredmények azt mutatják, hogy 86% elégedett vagy nagyon elégedett az OVP™-vel ellátott Signia Nx-szel, összehasonlítva a kategóriában legjobb versenytársakkal (58% / 37%).

Két különböző oka is lehet a „saját hang problémának”. Az egyik okát okklúziós hatásnak nevezik – ez a viselő saját hangjának hangosságnövekedése, amikor a hallójárat blokkolva van a zárt illesztésű hallókészüléktől. A „saját hang probléma” másik oka a hallókészülék kimeneti erősítése, amely természetellenes sajáthang-érzékelést hoz létre.

A nyitott illesztések megjelenésével és a szabadalmaztatott illesztési formulák fejlődésével csökkent a hangminőségre vonatkozó panaszok száma, viszont ezzel együtt járhat a hallásteljesítmény csökkenése, főleg zajban. Ez azért van így, mert a nyitott illesztés lehetővé teszi, hogy a környezeti zajok bejussanak a hallójáratba, és ez elfedi a hallókészülék által feldolgozott hangot. Ráadásul az első illesztés elfogadására tervezett, szabadalmaztatott illesztő formulák kevesebb erősítést biztosítanak, hogy a „saját hang probléma” elkerülhető legyen, de ez végső soron csökkenti a hallhatóságot.

Egy a saját hang minőségéről írt, nemrég elkészült tanulmány szerint a Signia Nx 50%-kal javította a megelégedést a vezető versenytárssal összehasonlítva. Az eredmények azt mutatják, hogy 86% elégedett vagy nagyon elégedett az OVP™-vel ellátott Signia Nx-szel, összehasonlítva a kategóriában legjobb versenytársakkal (58% / 37%). A konkurens eszközöket ráadásul nyitott füldugókkal illesztették, míg a Signia Nx zárt illesztésekkel érte el ezt a kiváló eredményt – amely növelte a hallhatóságot, miközben hatékonyan kiszűrte a környezeti zajokat.

Az OVP™-vel ellátott Signia Nx nyújtja az első valódi megoldást a „saját hang problémára”, jobban teljesítve a versenyben és biztosítva az akusztikus csatolók választásának szabadságát, amely támogatja a kiváló teljesítményt zaj esetén. Felülmúlhatatlan elsőillesztés-elfogadást nyújt – kompromisszummentes érthetőséget és természetes sajáthang-visszaadást biztosítva.

Ha szeretne többet olvasni erről a tanulmányról (angol nyelven), kattintson ide.

* A University of Northern Colorado 2017-es „OVP tanulmánya”, mely a sajáthang-feldolgozás hatását vizsgálja a spontán elfogadásra a hallókészülékek első illesztését követően. További részletek:  www.signia-pro.com/ovp-study.